top of page
Roxana

Bârlogul Vesel


Un bârlog la care am lucrat cu mult drag si pe care l-am selectat pentru portofoliu nu doar datorita rezultatului final deosebit, dar si datorita diversitatii si complexitatii lucrarilor.



Apartamentul de 2 camere de 53mp plus balcoane de 7,5mp era intr-un stadiu avansat de degradare cu infiltratii ale apei, instalatie electrica defectuoasa de calitate sub-standard, pereti despartitori de BCA instabili dintr-o renovare mai veche si multe alte probleme.


(*click pe orice poza pentru a o mari)



Era clar ca nu puteam porni proiectul decat cu o renovare completa.


Am inceput prin a decoperta totul, pana am ajuns la beton. Apoi am refacut intreaga instalatie electrica cu una corespunzatoare standardelor actuale, instalatiile sanitare si termice, si am consolidat/refacut peretii facuti gresit in prima renovare.


Deoarece beneficiarul era o familie cu 3 membri, ne-am lovit de provocarea spatiului:


Cum putem amenaja un apartament de 2 camere, de dimensiuni reduse, astfel incat sa ofere spatiul (inclusiv de depozitare) si confortul necesar tuturor membrilor familiei?


Raspunsul a stat in recompartimentarea inteligenta a spatiului:



Am ales sa eliminam tamplaria dintre camere si balcoane pentru a putea folosi cei 7,5mp mai eficient. Asta a insemnat ca a trebuit sa asiguram balcoanelor o izolare termica foarte buna, lucru ce nu era posibil cu vechea structura. Asa ca am demolat si am refacut complet balustradele balcoanelor, le-am izolat corespunzator si am montat geamuri tripan noi cu profile Salamander de culoare antracit.




Am impartit camera de zi in zona de zi si zona de noapte, asigurand astfel si parintilor confortul de a dormi pe un pat comod, si nu pe o canapea extensibila cum ar fi fost intentia altfel. Am asigurat si o doza importanta de intimitate spatiului prin instalarea unui riflaj din lemn masiv de fag, cu un design deosebit.






A trebuit sa rezolvam si nevoia de depozitare, neavand loc de dulap in camera parintilor. Asa ca am transformat debaraua de pe hol si debaraua din bucatarie intr-un dressing walk-in foarte generos, folosind un sistem modular inteligent de depozitare care poate fi ajustat in timp, pentru a servi nevoile in continua evolutie ale beneficiarilor.


Odata pusa la punct functionalitatea de baza a spatiului (intotdeauna cel mai important aspect!) ne-am putut concentra pe design.


Am optat pentru un design contemporan - imprumutand atat note Scandinave, mai ales prin lemnul natural care isi face prezenta simtita in fiecare camera, cat si influente Moderne prin elementele individuale si culorile simple si curate, care te fac sa te simti... ca acasa 😊


Zona de living se face remarcata prin partitia de care am vorbit mai devreme, menita sa ofere cel putin o parte din confortul si intimitatea unui dormitor.

In perfectarea atmosferei intime vine si lumina, gandita sa creeze un joc pe tavan, cu raze usoare de lumina calda, care vor atrage pe oricine catre un somn placut!





De partea cealalta a camerei, zona de living este una simpla si functionala - accentul fiind pus pe confortul canapelei si distanta de (viitorul) televizor - transformand viitoarele "movie nights" intr-o experienta frumoasa de familie.





Elementul care completeaza camera este zona de balcon. Aceasta este o zona de relaxare pura - fie ca vorbim de leaganul oversized extrem de comod, in care te poti cuibari inclusiv pentru un 'power-nap', sau de coltisorul de citit - care are sub el si doua sertare foarte practice.



Pentru camera copilului am dorit, evident, o camera vesela si jucausa - dar in acelasi timp, am dorit ca aceasta sa poata "creste" odata cu cel mic, si sa nu creeze nevoia unei noi amenajari dupa doar cativa ani.

Asa ca am optat sa cream starea de veselie prin folosirea culorilor vii pe piesele mari de mobilier, precum si pe accesoriile usor de inlocuit odata cu varsta, si sa o temperam prin tapetul si peretii in culori neutre.

In fostul balcon ne-am putut folosi de spatiul nou-creat pentru a face o zona de birou, precum si o zona aditionala de depozitare, pentru materialele scolare.



Bucataria, o zona adesea sobra si 100% functionala, a intrat si ea in spiritul de joaca si veselie prin designul care pleaca de la gresia ce imita Terazzo, cu chipsuri mari multicolore, si ajunge la sticla securizata colorata care serveste drept backsplash. Chiar si frigiderul face parte din acest joc, prin culoarea lui inedita.


Tot in bucatarie regasim si zona de luat masa, ajutata in a fi mai calda si mai intima

de catre tapet si lumina calda de deasupra

mesei.


Si cum nicio casa nu este completa fara cel putin una... baia a primit si ea o noua viata. Lemnul vine si confera spatiului caldura si o nota de eleganta, dar am adaugat chiuveta ca o piesa de accent, reflectata de asemenea in culoarea tavanului, albastra precum cerul, care sa aminteasca de spiritul "joie de vivre" al casei.



Daca ti-a placut acest proiect si ai o provocare similara, te asteptam cu drag sa ne contactezi si sa descoperim daca iti putem face si tie propriul tau Bârlog!



161 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page